Mikuláš naděloval dětem v Mravenečku

11.12.2007 - V Denním stacionáři Mraveneček měli opět nabitý den plný překvapení a návštěv. Nejdříve se byl podívat na děti Mikuláš se svým pomocníkem andělem a vzali s sebou i čerta, kdyby náhodou nějaké dítě nebylo hodné.

Jenže tentokrát byl čert bez práce. Jedině personálu, pečujícímu o děti trošku pohrozil, ale jinak musel jít řádit jinam. Děti společně zazpívali Mikuláši písničku a byli za to obdarováni malým dárečkem. Mikuláš děti pochválil a slíbil přijít zase za rok zkontrolovat co nového se naučili a jak se dětem daří.

„Navštívil nás Mikuláš, který jak jsme se dověděli posléze byl ze zdravotnické školy z Červeného kříže. Obzvlášť Petr měl z něho velikou radost a to i proto že si mohl po čase opět spolu s tetami zazpívat svoji oblíbenou ukazovací písničku,“ doplnil Hynek Závorka, vedoucí Mravenečka.

A protože doba adventní je časem příprav na Vánoce, navštívil děti také spirituál opavské charity P. Mieczyslaw Augustynovicz, který sloužil rozjímavou mší svatou. „Děkujeme za ten čas zastavení a spočinutí v mnohdy tak hektické předvánoční době,“ poděkovala za všechny Marie Tichá, sociální pracovnice. „A kromě toho všeho výjimečného samozřejmě nezapomínáme na rehabilitaci, cvičení, úkoly a další co je spojeno s každodenní péčí o dítě s postižením,“ doplnil závěrem Hynek Závorka.