Měsíc březen patří Chops

01.03.2006 - V úvodu nového měsíce vám blíže představujeme Charitní ošetřovatelsko-pečovatelskou službu. Naše organizace byla zapojena 1. ledna letošního roku do systému dárcovských SMS. V rámci tohoto projektu seznamujeme veřejnost s jednotlivými činnostmi naší organizace. Měsíc březen je věnován právě Charitní ošetřovatelsko-pečovatelské službě. Seniory, kteří jsou klienty tohoto střediska Charity Opava, máte možnost podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS(mezera) CHARITAOPAVA na číslo 87777. Proč a jaké služby poskytuje CHOPS svým klientům, přiblížila sociální pracovnice Petra Thiemlová.
V úvodu nového měsíce vám blíže představujeme Charitní ošetřovatelsko-pečovatelskou službu.

Naše organizace byla zapojena 1. ledna letošního roku do systému dárcovských SMS. V rámci tohoto projektu seznamujeme veřejnost s jednotlivými činnostmi naší organizace. Měsíc březen je věnován právě Charitní ošetřovatelsko-pečovatelské službě. Seniory, kteří jsou klienty tohoto střediska Charity Opava, máte možnost podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru
DMS(mezera) CHARITAOPAVA
na číslo 87777.

Proč a jaké služby poskytuje CHOPS svým klientům, přiblížila sociální pracovnice Petra Thiemlová.

Pro každého staršího člověka je přirozenou potřebou a nepochybně také přáním zůstat ve svém přirozeném prostředí - ve svém domově. K tomu můžeme dopomoci našimi službami, radou, podporou provázenou lidským přístupem.

Cílem naší práce je pomáhat seniorům, pečujícím rodinám k dosažení pocitů osobní spokojenosti, podpory a jistoty. Naši klienti se na nás obracejí také se svými problémy, které řešíme ve spolupráci s jinými středisky Charity Opava. Snažíme se ke každému klientovi přistupovat individuálně a poskytnout mu pomoc ve všech oblastech životní sféry. Osvědčilo se nám zavedení individuálních plánů. U každého klienta je vedena zdravotnická a pečovatelská dokumentace, jejichž součástí je vedení o údajích a stavu klienta, rodiny, či jeho blízkých. V mnoha případech se nám již osvědčily (např. rozšířením služby jsme zajistili pobyt klienta ve vlastním prostředí, vyřízením sociálních dávek jsme zlepšili finanční situaci klientů apod).

Ošetřovatelská péče je převážně zaměřena na udržení a podporu zdraví, navrácení zdraví a rozvoj soběstačnosti. Ošetřovatelská služba se významně podílí na prevenci, terapii a rehabilitaci. Náš ošetřovatelský tým pomáhá jednotlivci, aby byl schopen samostatně uspokojovat své potřeby, vede nemocné k sebepéči.

Velké uznání patří rodinným příslušníkům, kteří zajišťují péči svým rodičům a prarodičům. S obdivem sledujeme jejich laskavost a dobrotu při této namáhavé službě. V takovýchto případech vidíme, že naše práce má smysl a ošetřovatelská služba je pro klienty a rodinné příslušníky velmi důležitá a udržuje člověka v prostředí, které má rád a kde je obklopen svými blízkými. Máme radost z každého zlepšení zdravotního stavu našich klientů. Spokojenost klienta a náš dobrý pocit z odvedené práce je pro nás největší odměnou.

Seniory, kteří jsou klienty Charitní ošetřovatelsko-pečovatelské služby, můžete podpořit zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITAOPAVA na č. 87777.

DĚKUJEME!

Děkujeme partnerům