Memoriál otce Jožky po desáté

24.04.2023 - Desátý ročník sportovního běhu na památku stěbořického kněze a spirituála Charity Opava Josefa Motyky se uskuteční v pondělí 8. května ve Stěbořicích. Pro účastníky závodu, který nese název Memoriál otce Jožky, jsou připraveny celkem tři tratě s různou obtížností, od vycházkové rodinné trasy na dva kilometry přes čtyřkilometrovou běžeckou trasu až po závod na deset kilometrů.

Sportovní akce začne prezentací, která bude probíhat před stěbořickým kostelem od 12 do 14.30 hodin. Samotný závod bude odstartován přesně v 15 hodin. Pro účastníky bude jako již tradičně připraveno občerstvení a po vyhlášení výsledků akci zakončí koncert slovenské skupiny Timothy. Podrobnější informace o jednotlivých trasách najdete na stránce www.memorialotcejozky.cz, kde se také můžete do 4. května zaregistrovat a zaplatit startovné. To činí v případě online registrace sto korun, v případě registrace až na místě to jsou stokoruny dvě.

Otec Josef Motyka, který byl také duchovním mobilního hospice Pokojný přístav a členem Rady Charity Opava, tragicky zahynul v roce 2013 na dovolené na Slovensku. Běh okolím Stěbořic na jeho památku pořádá Orel Stěbořice ve spolupráci s místní farností a pravidelně se ho účastní řada zaměstnanců Charity Opava, kteří zde také zajišťují zdravotní službu. A potkat se zde můžete i s charitní Kavárnou pro Radost provozovanou klienty sociálně terapeutické dílny Radost.