Memoriál otce Jožky letos opět proběhne jen individuálně

04.05.2021 - Stejně jako loni, proběhne i letos Memoriál otce Jožky jinak, než v předchozích létech. Hromadný závod na památku tragicky zesnulého stěbořického kněze Jožky Motyky už loni znemožnila protikovidová opatření, a stejně tak ho neumožní ani letos. Trať ale bude možno v sobotu 8. května proběhnout či projít individuálně.

Běh okolím Stěbořic spojený také se vzpomínkovým koncertem k uctění památky kněze otce Josefa Motyky probíhá ve Stěbořicích od roku 2014. Otec Jožka Motyka, který byl také spirituálem Charity Opava a velmi úzce spolupracoval s mobilním hospicem Pokojný přístav, tragicky zahynul v červnu roku 2013 na dovolené na Oravské přehradě. Letos by oslavil pětačtyřicet let.

Zákaz hromadného startu v jednotlivých kategoriích z důvodu hygienických opatření loni květnu pořadatelé vyřešili tak, že umožnili zájemcům, kteří si naistalovali do mobilního telefonu aplikaci STRAVA, zaběhnout desetikilometrovou či čtyřkilometrovou trasu individuálně. Každý mohl běžet vícekrát a do výsledné tabulky se dostal jeho nejlepší čas.

„Letos jsme měli předjednáno vše k uspořádání hromadného závodu, pokud by to šlo, byli bychom schopni ho zařídit do týdne,“ vysvětluje stěbořický duchovní správce otec Klement Rečlo. Nakonec ale museli pořadatelé opět sáhnout po individuální variantě. Probíhat bude tak, že si závodníci mohou v sobotu 8. května od 9 do 19 hodin vyzvednou ve stěbořickém kostele startovní číslo a individuální se vydat na trať. Čas jim zde změří ochotní dobrovolníci.

Ještě před samotným závodem bude otec Klement sloužit od 8 hodin mši svatou na památku otce Jožky.

Děkujeme partnerům