Memoriál otce Jožky bude! I když trochu jiný...

07.05.2020 - Původně to vypadalo, že letošní ročník běžeckého závodu Memoriál otce Jožky, pořádaného na památku tragicky zesnulého stěbořického kněze a spirituála Charity Opava otce Jožky Motyky, z důvodu nouzového stavu nebude. Nakonec je to ale jinak. Memoriál otce Jožky, který by se letos dožil 44 let, přece jen proběhne, i když jinak, než jak jsme byli zvyklí.

Mše svatá obětována za otce Jožku, jeho rodinu a dobrovolníky i dobrodince memoriálu, kterou vždy závod začínal, sice 8. května proběhne pouze v úzkém kruhu, ale můžete být účastni alespoň jejího přímého přenosu. Sloužit ji bude pomocný biskup Mons. Martin David a připojit se můžete od 11 hodin na YouTube kanálu, na který se dostane přes stránku farnosti: http://farnoststeborice.cz/.

Širokou veřejnost zvou farníci rovněž na běh či pochod malebným okolím Stěbořic. Přímé poměření sil s ostatními tentokrát nebude možné, poněvadž stávající opatření nedovolují startovat hromadně, proto časomírou každého bude aplikace STRAVA a na výběr bude mít absolvování desetikilometrové nebo čtyřkilometrové, a to během celých dvou týdnů: Ve dne v noci od půlnoci 8. května až do 22. května 2020. Běžet může každý vícekrát a do výsledné tabulky se dostane jeho nejlepší čas.

Jak na to poradí každému webová stránka Memoriálu otce Jožky http://memorialotcejozky.cz/

Stáhněte si aplikaci Strava, vytvořte si účet, přidejte se do klubu MOJ 2020 https://www.strava.com/clubs/moj20  a svůj běh do Stravy zaznamenejte. Běžet můžete s mobilem a zapnutou Stravou, účet však lze propojit i s některými sporttestery (například Garmin, Apple Watch, Suunto, Fitbit, Polar, TomTom, Endomondo). Pokud se někdo nechce zatěžovat časomírou, ale trasu si jen tak projít, prosí organizátoři akce o zaslání fotky z trasy, ať je počet takovýchto lidí co nejvyšší. Na webové i facebookové stránce memoriálu budou během čtrnácti dnů konání soutěže průběžně aktualizovány výsledky i počty lidí na trase.

Děkujeme partnerům