Maskot jihomoravských záchranářů pes Defík je z dílen Charity Opava, pózuje s ním i herec Saša Rašilov

24.05.2021 - Tři velcí plyšoví psi jménem Defík opustili Chráněné dílny Charity Opava a vydali se na cestu do jihomoravského kraje. Psa s číslem 155 na pláštěnce si jako svého maskota nechala v dílnách ušít Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje. Velká kopie malého psíka záchranáře bude umístěna na všech územních odděleních jihomoravských záchranářů a bude také doprovázet lektory prevence do škol na přednášky pro děti.

Jihomoravští záchranáři s sebou v sanitce vozí malého plyšového psíka záchranáře Defíka, aby dětem alespoň trochu ulehčili v zátěžových situacích. Hračku dostanou malí pacienti proto, aby zmírnila jejich bolest a stres při ošetřování. „Malé psy Defíky určené přímo dětem u nás ale neděláme, nebyli jsme schopni jít pod cenu, za kterou je vyrobí v Číně,“ říká vedoucí marketingu chráněných dílen Ludmila Slaninová. „Naopak velké psy už by bylo problematičtější z Číny dopravit do České republiky, a tak jsme tuto zakázku získali my,“ dodává. Velké psy v dílnách ušili právě podle předlohy malého plyšáka.

„Rádi podporujeme smysluplné aktivity,“ uvádějí jihomoravští záchranáři. „Nemusí jít o velká gesta, často stačí jednoduché činy. Proto v letošním roce zakoupíme pro potřeby Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje velké Defíky, které vyrobí Charita Opava. Nejenže podpoříme Chráněné dílny Charity Opava, ale nyní bude Defík na každém našem územním oddělení“ dodávají.

Tváří této aktivity Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje se stal herec Saša Rašilov, kterého můžete vidět na fotografii s velkým maskotem, psem Defíkem, vyrobeným v Chráněných dílnách Charity Opava.

Děkujeme partnerům