Malířka Jana Zechová dokončila obrázky pro další dobrý skutek Charity Opava, poslechněte si reportáže

06.05.2019 - V plném proudu je příprava dalšího dobrého skutku z celoročních oslav kulatého výročí Charity Opava pod jednotným názvem „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“. Naše Občanská poradna se rozhodla splnit přání obyvatel krnovského domu seniorů, kteří by rádi ozdobili své příbytky pěknými obrazy s květinovými motivy.

O jejich nakreslení a výrobu se na popud vedoucí Občanské poradny Lucie Trunečkové postará paní Jana Zechová z Oldřišova. A protože ta maluje krom jiného také spreji, muselo se s nimi počkat až na jaro, kdy lépe schnou. Teď už jsou ale obrázky hotové a v brzké době je zavezeme do Krnova.

Příprava dalšího dobrého skutku neunikla pozornosti redaktora Českého rozhlasu Martina Knitla, který o něm natočil a odvysílal už dvě reportáže. A tak si je ještě předtím, než v červnovém Domovníku přineseme zprávu z předávání daru v Krnově, můžete pustit z níže umístěných odkazů.

První reportáž uvedla moderátorka těmito slovy: „Ježíškova vnoučata nezahálí ani teď na jaře. Stále plní přání seniorů. Například v Krnově, v jednom z tamních domovů, se už brzy dočkají nové výzdoby. Plátna s květinovými obrazy jim slíbila Charita Opava, která objevila velmi úspěšnou amatérskou malířku. A protože jde o malování pomocí sprejů, bylo nutné počkat až na teplejší dny.“

Druhé reportáži, věnované paní Janě Zechové, předcházel následující úvod: „Tento týden jsme odvysílali reportáž o paní Janě Zechové z Oldřišova u Opavy. Maluje ve spolupráci s opavskou charitou obrazy pro seniory v Krnově, a to v rámci projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Paní Zechová je ale natolik zajímavou osobností, že se k ní ještě jednou vrátíme. Až v pozdním věku v sobě objevila umělecké vlohy a jak jsme se sami přesvědčili, dokáže namalovat prakticky všechno.“

Soubory ke stažení

oldrisov-vnoucata-obrazy-repo_rz.mp3 oldrisov-vnoucata-obrazy-repo_rz.mp3 1547 kB
oldrisov-pribeh_malirky-repo_ova.mp3 oldrisov-pribeh_malirky-repo_ova.mp3 2002 kB

Děkujeme partnerům