Lidé v opavském kraji přispěli ke zdraví koledníčků

04.02.2005 - Částka, kterou Charita Opava obdržela při Tříkrálové sbírce 2005, dosáhla výše 1 423 514 Kč. Na účet Sdružení česká katolická charita byla odeslána 20. ledna 2005. 65% výtěžku z pokladniček bude vráceno zpět Charitám, které v daném místě akci organizovaly, tzn. že Charitě Opava připadne částka 925 284 Kč (5% z této částky Charita Opava vloží do krizového fondu Diecézní Charity Ostravsko-opavské). Dalších 35% celkové vybrané částky vyúčtuje Sdružení česká katolická Charita na podporu celorepublikových projektů, humanitární pomoc do zahraničí (aktuálně do oblastí postižených ničivou vlnou tsunami) a na pokrytí nákladů spojených s přípravou a realizací celostátní sbírky.
Částka, kterou Charita Opava obdržela při Tříkrálové sbírce 2005, dosáhla výše 1 423 514 Kč. Na účet Sdružení česká katolická charita byla odeslána 20. ledna 2005. 65% výtěžku z pokladniček bude vráceno zpět Charitám, které v daném místě akci organizovaly, tzn. že Charitě Opava připadne částka 925 284 Kč (5% z této částky Charita Opava vloží do krizového fondu Diecézní Charity Ostravsko-opavské). Dalších 35% celkové vybrané částky vyúčtuje Sdružení česká katolická Charita na podporu celorepublikových projektů, humanitární pomoc do zahraničí (aktuálně do oblastí postižených ničivou vlnou tsunami) a na pokrytí nákladů spojených s přípravou a realizací celostátní sbírky. Charita Opava tedy použije 879 020 Kč na následující projekty: Charitní ošetřovatelsko pečovatelská služba v rodinách, Středisko vzájemné pomoci a Rozšíření charitních služeb pro seniory na Opavsku pomocí sítě dobrovolníků. Rozhodnutím ředitele Jana Hanuše věnuje Charita Opava 10% z částky, kterou po přerozdělení výtěžku Tříkrálové sbírky 2005 obdrží zpět, na pomoc lidem v oblastech postižených zemětřesením, což činí 87 902 Kč.

Zaměstnanci Charity Opava letos při počítání peněz zjistili zajímavou skutečnost. Dvacetikoruny nahradily padesátikorunové bankovky a menší nominální hodnoty mincí se vyskytovaly oproti ostatním letem jen málo. I toto svědčí o velkých srdcích lidí v opavském regionu. S mírnou nadsázkou konstatujeme, že tato skutečnost měla navíc blahodárný dopad na zdraví koledníčků - nemuseli při koledování nosit tak těžké pokladničky. Děkujeme tedy také za to, že šetříte zdraví našich koledníčků. :o) S přáním krásných dnů

Děkujeme partnerům