Letošní setkání "Máme doma seniora" věnujeme masážím a relaxačním cvičením

07.06.2018 - Na velký zájem o dvě přednášky pod názvem „Máme doma seniora“, které pořádala Charita Opava v letech 2016 a 2017, naváže letos v červnu přednáška další. Tématem setkání „Máme doma seniora III“ budou masáže a relaxační cvičení u seniorů.

Na velký zájem o dvě přednášky pod názvem „Máme doma seniora“, které pořádala Charita Opava v letech 2016 a 2017, naváže letos v červnu přednáška další. Tématem setkání „Máme doma seniora III“ budou masáže a relaxační cvičení u seniorů.

Přednáška, která proběhne ve čtvrtek 14. června od 16 hodin tradičně v Denním stacionáři pro seniory na Kylešovské ulici v Opavě, se tentokrát zhostí profesionální maséři Wellness centra Charity Opava Petr Argylopulos a Pavel Veverka. Kromě představení všemožných zdravotních i relaxačních masáží a procedur i jejich blahodárného vlivu především na ty dříve narozené dojde i na praktické ukázky relaxačního a kondičního cvičení pro seniory, které předvedou zaměstnankyně a klienti Denního stacionáře pro seniory.

Zcela zaplněný sál při předchozích dvou přenáškách potvrdil, že téma péče o seniory je stále aktuálnější. „Čím dál tím více lidí se chce starat doma o své blízké, kteří již dosáhli pokročilého věku, ale mnohdy neví, jak na to, mají přirozený strach z neznámého a také se bojí, že to nezvládnou,“ říká manažerka sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení Charity Opava Petra Thiemlová.

I když hlavním tématem letošní přednášky budou masáže a relaxační cvičení pro seniory, mohou její účastníci využít příležitosti a seznámit se s dalšími středisky Charity Opava, které sídlí na Kylešovské ulici a poskytují pomoc převážně seniorům. „Zájemci se budou moci na místě přesvědčit, že naše střediska Charitní ošetřovatelská služba, Charitní pečovatelská služba, mobilní hospic Pokojný přístav nebo Denní stacionář pro seniory jsou jim v péči o seniory schopna profesionálně poradit a pomáhat,“ zve Petra Thiemlová.

Po ukončení setkání bude prostor i na neformální posezení s malým občerstvením a soukromé konzultace k individuálním problémům. Vstup je zdarma.

Děkujeme partnerům