Lenost v klubu sv. Anežky se nepěstuje

10.07.2007 - Sedět u televize, poslouchat rádio nebo jen tak podřimovat, to není činnost pro návštěvníky Klubu sv. Anežky. Zaměstnanci pro své „svěřence“ stále připravují denní programy a činnosti. Také rádi vyjíždějí na výlety a jeden vám představujeme.
Sedět u televize, poslouchat rádio nebo jen tak podřimovat, to není činnost pro návštěvníky Klubu sv. Anežky. Zaměstnanci pro své „svěřence“ stále připravují denní programy a činnosti. Také rádi vyjíždějí na výlety a jeden vám představujeme.

Krásné počasí láká k výletům do přírody. Výjimkou nejsou ani senioři z Klubu sv. Anežky. Nabídka zaměstnanců jet na výlet do Arboreta v Novém Dvoře, byla víc jak lákavá. Přijali ji téměř všichni klienti. I když po sledování předpovědi počasí byly obavy, že se počasí zrovna ten den pokazí, obavy se nenaplnily.

Po malém zmatku, kdy autobus čekal tam, kde neměl a neseděl nám počet klientů, jsme zdárně v 9.30 vyrazili. V Arboretu jsme strávili celé dopoledne. Procházeli jsme se po rozkvetlém parku, a ti, kteří měli zájem shlédli i nádhernou expozici motýlů. Klientů, kteří se výletu zúčastnili bylo tentokrát jedenkrát více než minule.

Takové akce bývají velice náročné, jelikož počet personálu se musí počtu klientů přizpůsobit. Personální situaci jsme vyřešili tím, že jsme požádali o doprovod studenta Martina. Výlet se pěkně vydařil a byl zakončen posezením u opékaného trampského cigára ve stěbořické orlovně.

"Úsměv a spokojenost klientů, to je to, co nejvíce zaměstnance sociálního zařízení dobíjí. Tak to cítí personál klubu. A já, jako vedoucí zhodnocuji, že i mě dobíjí vidět na zaměstnancích spokojenost. Po tomto výletě jsme byli pozitivní energii dobiti všichni."
Jana Řehulková, vedoucí Klubu sv. Anežky

Děkujeme partnerům