Kupte si cihlu, darujete naději

23.05.2007 - Moderátor Aleš Juchelka či skupiny Psychonaut a Kuličky štěstí – to jsou jen někteří z těch, co v červnu podpoří již řadu let známou „Akci cihla“. Během několika dnů v polovině měsíce se na dvou místech v Opavě setkají lidé při velké sbírce, jejíž výtěžek pomůže mentálně postiženým spoluobčanům, konkrétně umožní pořídit první byt chráněného bydlení a podpoří provoz rehabilitačních dílen.
Moderátor Aleš Juchelka či skupiny Psychonaut a Kuličky štěstí – to jsou jen někteří z těch, co v červnu podpoří již řadu let známou „Akci cihla“. Během několika dnů v polovině měsíce se na dvou místech v Opavě setkají lidé při velké sbírce, jejíž výtěžek pomůže mentálně postiženým spoluobčanům, konkrétně umožní pořídit první byt chráněného bydlení a podpoří provoz rehabilitačních dílen.

Chcete darovat hendikepovaným lidem naději žít stejný život, jako je ten váš? Kupte si benefiční cihlu. Její cena je sto korun. Můžete ji přímo ve stánku podepsat a také k ní přidat svůj vzkaz. Na památku dostanete malý dárek vyrobený klienty rehabilitačních dílen. Sbírka s názvem „Akce cihla“ bude v Opavě probíhat na Horním náměstí a v hypermarketu Globus ve dnech 11. až 15. června od 9 do 17 hodin. V doprovodném programu 12. a 13. června na Horním náměstí vystoupí např. Aleš Juchelka, skupiny Psychonaut, Kuličky štěstí, dětský pěvecký sbor Základní školy Stěbořice s názvem Slunečnice a další. Při organizaci pomohou dobrovolníci a studenti středních škol. Hlavním partnerem je firma HON, dřevěná okna a dveře.

Práce s mentálně postiženými lidmi má v Charitě Opava již patnáctiletou tradici. V rehabilitačních dílnách našly své uplatnění desítky klientů. Na Opavsku však zatím chybí služba, která by je vhodnou formou podpořila v samostatném bydlení a právě opavská charita má s chráněným bydlením bohaté zkušenosti. Žádanou a velmi potřebnou službu již několik let poskytuje pro zrakově postižené a duševně nemocné.

REHABILITAČNÍ DÍLNY
pro duševně nemocné a mentálně postižené
Přemyslovců 26, Opava-Jaktař
tel. 553 612 780/135
Službu můžete v červnu podpořit
zasláním dárcovské SMS ve tvaru:
DMS CHARITAOPAVA – tel. 87777

Děkujeme partnerům