Klub sv. Anežky zve na přednášky

02.04.2013 - Klub sv. Anežky - dobrovolné sdružení Charity Opava pořádá v dubnu dvě zajímavé přednášky, a to pro své členy i širokou veřejnost
Akce klubu svaté Anežky

Přednášky
Na dvě zajímavé akce, určené jak členům, tak i široké opavské veřejnosti, zve v dubnu Klub svaté Anežky – dobrovolné sdružení Charity Opava. Nejprve se v úterý 16. dubna uskuteční přednáška s besedou, nazvaná „Bezpečnost seniorů v dopravě“, kterou klub pořádá ve spolupráci s Městskou policií Opava a Magistrátem města Opavy v Obecním domě v Sále purkmistrů. Bude se týkat témat senior chodec, senior cyklista, senior v hromadné dopravě a senior spolujezdec. Přednášet bude Milan Semera, začátek v 16 hodin.

V úterý 23. dubna v 16 hodin pak v pastoračním středisku minoritského kláštera na Masarykově ulici 39 v Opavě promluví na téma „Křesťanský pohled na člověka“ kněz Pavel Schwarz z Jeseníku. Dotkne se především otázek smyslu života. Jak sám podotkl, pochopíme-li, proč Bůh stvořil člověka, nalezneme nevyčerpatelný zdroj radosti pro život. Jste srdečně zváni.

Putování k Panně Marii
K prameni vody, tryskající přímo ze skály, se pojí pověst o Panně Marii, která zde za třicetileté války zachránila švédského vojáka před smrtí žízní. A právě k Panně Marii ve skále směřuje poutní zájezd, který organizuje Klub svaté Anežky v úterý 7. května. Odjezd je v 8 hodin z Rybího trhu. Poutníci v doprovodu melčského kněze Petera Keraka navštíví také kostel Nejsvětější Trojice ve Fulneku, prohlédnou si kapli sv. Cyrila a Metoděje v Lipně a kostel ve Spálově. Po májové pobožnosti u Panny Marie ve skále odjedou do Melče, kde pro ně otec Peter odslouží Mši svatou. Návrat kolem 17 hodin. Cena činí 150,- Kč. Přihlásit se můžete u Marie Smolkové a Anny Foldynové na telefonních číslech: 553 716 997, 553 711 106, 721 570 543, 737 355 999.