Klienti z Vlaštoviček vystoupali až na nejvyšší vrchol Jeseníků

18.10.2011 - Klientům rehabilitační dílny ve Vlaštovičkách se v rámci rekondičního pobytu podařilo vyjít až na nejvyšší vrchol Jeseníků – na Praděd. Třebaže po celou dobu od 4. do 6. října klientům přálo počasí, přímo na Pradědu bylo velmi chladno a nesmírně zde foukal vítr.
Klientům rehabilitační dílny ve Vlaštovičkách se v rámci rekondičního pobytu podařilo vyjít až na nejvyšší vrchol Jeseníků – na Praděd. Třebaže po celou dobu od 4. do 6. října klientům přálo počasí, přímo na Pradědu bylo velmi chladno a nesmírně zde foukal vítr. Proto všichni včetně zaměstnankyň domu, které tvořily doprovod, využili možnosti a po téměř dvouhodinovém stoupání navštívili na Pradědu tamní restauraci.
Třídenní ubytování bylo zajištěno v rekreačním středisku v Andělské Hoře, které je ve vlastnictví Charity Ostrava. Přímo v Andělské Hoře se však účastníci příliš často nezdržovali, protože kromě výletu na Praděd, stihli ještě navštívit řadu zajímavých míst. Mezi nimi byla např. návštěva ruční papírny ve Velkých Losinách, zámku ve Velkých Losinách či třeba procházka po Karlově Studánce. “Chtěli jsme, aby klienti měli možnost navštívit trochu jiné prostředí, než v kterém se během roku běžně pohybují. Myslím, že pobyt v Andělské Hoře a okolí poskytl našim klientům nové zážitky a zkušenosti. A snad i trochu nově nabité energie,“ dodala jedna z průvodkyň – zaměstnankyně domu Hana Haasová.
„ Mě osobně se zde ohromně líbilo a už se těším, až zde příště znovu vyrazíme,“ vyznala se jedna z obyvatelek Domu sv. Cyrila a Metoděje Andrea Bílá.