Klienti z Vlaštoviček si mohli „prohlédnout“ vystavované exponáty hmatem

01.02.2011 - V pátek 21. ledna se vydali někteří z klientů rehabilitační dílny Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách na výlet do Ostravy. Jejich cílem byla návštěva výstavy keramických sošek a výrobků, nazvaná Svět podle nás.
V pátek 21. ledna se vydali někteří z klientů rehabilitační dílny Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách na výlet do Ostravy. Jejich cílem byla návštěva výstavy keramických sošek a výrobků, nazvaná Svět podle nás. Vystavované exponáty byly zhotoveny tzn. Axmanovou metodou lidmi se zrakových nebo mentálních handicapem. Výletu se zúčastnilo sedm klientů domu a tři zaměstnankyně jako doprovod. Po asi dvouhodinové cestě vlakem a MHD dorazili návštěvníci z Vlaštoviček na místo. Průvodcem jim byla Alena Stanická, mj. také bývalá obyvatelka domu ve Vlaštovičkách, která Axmanovu metodu studovala. Všichni přítomní si mohli veškeré exponáty osahat a na závěr si i sami touto metodou vyrobit výrobek dle vlastního uvážení. Vystavované sošky návštěvníky velmi zaujaly, ale po téměř dvou hodinách bylo třeba již myslet na návrat domů.

„Mě osobně se zde velmi líbilo, a dokonce jsem si vyzkoušela sama jeden výrobek zhotovit,“ prozradila nám jedna z účastnic výletu paní Hana Slavíčková. Tento výrobek budou moci nyní zájemci spatřit v Galerii Vlaštofka v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách.