Klienti Radosti na výletě

17.08.2010 - Klienti sociálně terapeutické dílny Radost sice nebyli v Paříži, ale před slavnou Eiffelovkou se fotili...
Prázdniny jsou také v Charitě Opava ve znamení výletů, poznávání nových věcí, míst a nových zážitků. Sociálně terapeutická dílna Radost připravila pro své klienty celodenní výlet do Ostravy. A přestože datum by mohlo pověrčivé rozhodit, výlet se totiž uskutečnil v pátek 13. srpna, nikdo si obavami z nejrůznějších pohrom radost nekazil.
 
Všichni se těšili už dopředu a den se opravdu vydařil, sluníčko svítilo a všichni byli v pohodě. „Navštívili jsme Slezskoostravský hrad na Černé louce. Výklad průvodce o jeho historii byl zajímavý a měli jsme možnost prohlédnout si i tajemné prostory hradu,“ uvedla vedoucí dílny Radost Lucie Lichá.
 
Další zastávkou byl areál MINIUNI – svět miniatur, v němž si klienti mohli prohlédnout více než třicet modelů významných budov evropských měst a také sedm divů světa. Klienti se tak mohli vyfotit třeba u Eiffelovky či egyptských pyramid. 
 
Všichni se vraceli usměvaví, plní neobyčejných zážitků a vymýšleli, kam by jeli příště. „Slíbili jsme si, že brzy zase někam vyrazíme,“ řekla na závěr Lucie Lichá.

Děkujeme partnerům