Když jsme nemohli my k májce, musela májka k nám (+ reportáž TV Noe)

30.04.2021 - Značné pozdvižení způsobil v pátek 30. dubna dopoledne ředitel Charity Opava Jan Hanuš, když projížděl autem Opavou. Za sebou totiž táhl vozík, na němž byl umístěn velký věnec májky s vlajícími stuhami.

Charita Opava od roku 2013 májku staví vždy na začátku května na dvoře svého ředitelství v Jaktaři a u této malé slavnosti vítání jara se pokaždé sejdou zaměstnanci a klienti ze všech středisek. Loni jsme z důvodu začínající epidemie na stavění májky museli rezignovat, s vírou, že pro jednou to oželíme. Ale uteklo dvanáct měsíců a nám bylo jasné, že se při jejím vztyčení nemůžeme potkat ani letos.

Mrzelo nás to, vždyť po všech těžkostech, které musíme v pracovním i osobním životě překonávat, by bylo úžasné moci se zase společně vidět, povyprávět si a dodat si navzájem povzbuzení a sílu! A tak jsme si řekli, že když nemůžeme my k májce, může májka k nám. V pátek 30. dubna proto naložil Jan Hanuš velký věnec, který zdobí vrchol májky, na vozík a postupně s ním objel všechna střediska. Před každým z nich na něj čekali zaměstnanci a klienti a na věnec přivázali speciální stuhu reprezentující každé středisko. Někde si dokonce připravili malý kulturní program, jako například v Denním stacionáři pro seniory, jehož klienti předvedli venkovní rozcvičku.

„Bylo to moc pěkné dopoledne, navíc nám přálo počasí,“ řekl spokojeně Jan Hanuš poté, co v Jaktaři na věnec májky navázali poslední stuhy klienti Radosti a zaměstnanci ředitelství. Pak už nestálo nic v cestě jejímu vztyčení. A tak naše společná májka letos v Jaktaři nakonec stojí! „I když jsme se při jejím vztyčování nemohli potkat všichni najednou, byl jsem moc rád, že jsem mohl postupně navštívit jednotlivá střediska a pozdravit se s Vámi,“ vzkazuje Jan Hanuš.

Putování májky po jednotlivých střediscích zachytil pro TV Noe Martin Žucha, podívejte se na jeho reportáž:

Děkujeme partnerům