Kdo využil státního svátku k návštěvě Cyrilometodějské oslavy ve Vlaštovičkách, nelitoval

09.07.2007 - Všichni ti, kteří využili ve čtvrtek 5. července relativně příznivého počasí (pouze jedna krátká přeháňka přerušila na několik minut jinak dobré počasí) a navštívili ve Vlaštovičkách u Opavy tradiční cyrilometodějskou oslavu, určitě nelitovali.
Všichni ti, kteří využili ve čtvrtek 5. července relativně příznivého počasí (pouze jedna krátká přeháňka přerušila na několik minut jinak dobré počasí) a navštívili ve Vlaštovičkách u Opavy tradiční cyrilometodějskou oslavu, určitě nelitovali.

Oslavu, kterou pořádal ve spolupráci s obcí Vlaštovičky Dům pro zrakově postižené, zahájil již dopoledne turnaj ve volejbale. Turnaje se zúčastnila čtyři družstva a z vítězství se radovala děvčata z „Red teamu“.

Od dvanácti hodin se pak pro širokou veřejnost otevřely brány Domu sv. Cyrila a Metoděje. Návštěvníci si mohli v doprovodu zástupkyně domu Radany Hartošové či vedoucí soc. rehabilitace Evy Kubesové prohlédnout celý dům a dozvědět se spoustu zajímavých informací o historii i současnosti celého areálu. „Hodně lidí zaujala např. naše chráněná dílna a její výrobky. Mnoho z nich také využilo příležitosti a některý z výrobků si zakoupilo,“ popisovala následně jedna z průvodkyň Radana Hartošová.

Od 14 hodin slavnost pokračovala v kapli domu mší svatou, kterou celebroval opavský děkan P. Pavel Cieslar.

Pak se již hlavní dění oslav přesunulo o několik desítek metrů dále - na blízké sportovní hřiště, kde byla pro všechny připravena spousta atrakcí a bohaté občerstvení.

A protože několik fotografií napoví často o události více než sáhodlouhý popis, omezím se zde již pouze na to, že letošní oslavy svátku sv. Cyrila a Metoděje se ve Vlaštovičkách mimořádně vydařily a lidé odtud odcházeli spokojeni.

Jestliže budete příští rok moci, rozhodně neváhejte a přijďte se k nám v červenci v rámci cyrilometodějských oslav do Vlaštoviček podívat. Jsem si jist, že stejně jako letos, to bude i v následujícím roce stát za to.

Děkujeme partnerům