Kdo vyhrál chytré mobily a další ceny v Tříkrálových soutěžích aneb Kolik měří úsměv koledníka...

26.01.2017 - Kolik měří jeden průměrný úsměv? Jak zjistil ředitel Charity Opava Jan Hanuš měřením na kolednících, kteří se sešli ve čtvrtek 26. ledna v opavském kině Mír na slavnostním vyhlášení letošní Tříkrálové sbírky, je to přesně 6 cm. Ale celá řada malých i větších koledníků, kteří se přišli za odměnu za svou práci podívat na film Láska na vlásku a zúčastnit se losování hodnotných cen v čele s šesti chytrými mobily HTC Desire 510, měla v tu chvíli určitě úsměv ještě širší.

„Měli jsme celkem 337 pokladniček,“ zhodnotil Tříkrálovou sbírku 2017 Jan Hanuš. „U každé pokladničky je jeden vedoucí a tři koledníci. To máme celkem 1.348 lidí. A když si jejich počet vynásobíme šesti centimetry průměrného úsměvu, dostaneme celkem osmdesát metrů úsměvu,“ vypočetl. Jeden koledník našlape při rozdávání této radosti asi dva kilometry, všichni koledníci Charity Opava tedy ušli dohromady 2.696 kilometr, což je vzdálenost z Opavy do Santiaga de Compostea. „Díky Vám za obrovskou pouť, kterou jste vyšlapali,“ dodal Hanuš, který koledníky ocenil za to, že koledovali v silných mrazech. „A tak by mohlo heslo právě skončené Tříkrálové sbírky znít: Tříkrálového koledníka mráz nespálí!“

Ještě než přistoupil k losování o hodnotné ceny v soutěžích, nezapomněl Jan Hanuš poděkovat hlavní koordinátorce Tříkrálové sbírky v Opavě Marii Gilíkové. „Máme tady mezi sebou jednoho skromného koledníka, pro kterého každoroční Tříkrálová sbírka představuje mnoho měsíců usilovné práce a ohromnou odpovědnost stres. Ten náš vrchní charitní koledník se jmenuje Maruška Gilíková, která je hlavním koordinátorem Tříkrálové sbírky. Prosím o potlesk za to, jak vše letos opět skvěle zvládla!“

A zde jsou jména šťastných výherců:

Soutěž o nejlepší Tříkrálové selfie:

Třetí místo a poukázky na knihy podle vlastního výběru v hodnotě 200 korun - Nicola Křiváková, Natali Wollnerová a Marie Chovancová.

Druhé místo a tři poukázky v hodnotě 300 korun - Nikola Hajduková, Elen Malchárková, Karin Malchárková a Leontýnka Malchárková ze Slavkova.

První místo a poukázky v hodnotě 400 korun - Jáchym Václav, Kryštof Josef a Matouš Jan Hankeovi z Holasovic./p>

Losování o vstup do aqaparku: Štěpán Rychta z Opavy, Ester Štenclová z Opavy a Kateřina Štoková z Branky u Opavy.

Losování o šest chytrých mobilů HUAWEI HTC Desire 510: Lucie Kompková z Litultovic, Klára Bártová z Branky u Opavy, Amálie Zechová z Oldřišova, Lukáš Wolf z Velkých Hoštic, Nikol Trávníčková, Anna Seifertová z Opavy.

Letošní Tříkrálová sbírka, ve které jsme společnými silami vybrali v Opavě a okolí neuvěřitelných 1.987.138 korun, právě končí. Blahopřejeme vítězům všech naši soutěží, ale to největší blahopřání patří Vám všem, stovkám koledníků a vedoucím skupinek. Vítězi jste totiž vy všichni, kteří jste krásným příkladem solidarity a ochoty udělat něco pro druhé. Děkujeme a těšíme se, až se zase potkáme na příští Tříkrálové sbírce 2018!