Kde a jak se nakládá s vybraným ošacením

07.09.2007 - Kam putuje ošacení ze sbírek šatstva, se jel přesvědčit ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Chráněnou dílnu v Diakonii Broumov navštívil společně se svými kolegy včera 6. září. Prohlédli si prostory, kde dochází ke třídění a následnému zpracování oděvů. Seznámili se také s pracovními postupy a provozem dílny.

„Šatstvo, které během sbírky shromáždíme putuje právě to této chráněné dílny. Dochází zde k dělení věcí, které se dále odesílají do humanitárních skladů a ostatní se dále zpracovává. Pracují zde lidé, kteří se vrátili z výkonu trestu, dlouhodobě nezaměstnaní a také duševně a mentálně postižení, kteří ztratili domov,“ přiblížil fungování dílny Jan Hanuš.

Charita Opava připravuje sbírku na 1. a 2. října na nákladním nádraží ČD ve stanici Opava – Východ.