Každou třetí středu v měsíci můžete spatřit nevidomé klienty z Vlaštoviček při práci v OC Breda & Wenstein v Opavě

04.02.2014 - Každou třetí středu v měsíci můžete v OC Breda & Weinstein v Opavě spatřit skupinu zrakově handicapovaných lidí, jak pracují s keramikou, textilem či „pouze“ předvádějí zájemcům pomůcky pro zrakově postižené.

Každou třetí středu v měsíci můžete v OC Breda & Weinstein v Opavě spatřit skupinu zrakově handicapovaných lidí, jak pracují s keramikou, textilem či „pouze“ předvádějí zájemcům pomůcky pro zrakově postižené.

Jsou to klienti rehabilitační dílny z Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách a jedenkrát v měsíci v dopoledních hodinách svou pravidelnou dílnu prezentují v Prostoru pro dobrá řešení v OC Breda.

„Líbí se mi tady, je to zase trochu změna oproti standardní rehabilitační dílně, kterou máme ve Vlaštovičkách,“ zhodnotil pobyt v Prostoru pro dobrá řešení jeden z nevidomých obyvatel Domu ve Vlaštovičkách Petr Vrána.

„Já zde bývám i se svým vodícím psem a všem, kteří o to mají zájem, ráda ukážu, jak vzájemné soužití s vodícím psem funguje v praxi,“ prozradila nevidomá Simona Pechancová. Pokud by chtěl kdokoli navštívit průběh rehabilitační dílny v OC Breda v Opavě, může tak učinit v těchto nejbližších termínech roku 2014: 19. února, 19. března, 16. dubna, 21. května a 18. června. Všichni zájemci jsou srdečně zváni.

Děkujeme partnerům