Kašpar, Melichar a Baltazar kralovali v hale BK Opava (+ reportáž TV NOE)

15.01.2022 - Vřelého přijetí se dostalo klientům sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost, kteří ve čtvrtek 13. ledna prodávali kávu v kostýmech Tří králů v opavské hale na utkání opavských basketbalistů s týmem Kolína. Nabídku kávy ve své pojízdné Kavárně pro Radost spojili díky vstřícnosti BK Opava také s koledováním v Tříkrálové sbírce.

Rychle se plnící tříkrálová pokladnička už chvíli po otevření hlavní brány dokazovala, že fanoušci opavských basketbalistů skutečně velké srdce. S klienty v rolích Kašpara, Melichara a Baltazara si mnoho lidí udělalo také selfie a jedna z fotografií spolu s přáním brzkého uzdravení putovala mobilem také k nemocnému trenérovi Petru Czudkovi.

A tak i když nakonec v dramatickém závěru zápasu opavští borci mužstvu Kolína podlehli, na poli dobročinnosti vyhráli první místo.

Úspěšné zopakování koledování, naplánované v opavské hale na sobotu 15. ledna, ale bohužel nakonec neproběhlo. Mužstvo Ostravy, které se mělo utkat s BK Opava, skončilo v karanténě a zápas musel být odložen. I tak klienti Radosti jménem Charity Opava z celého srdce děkují všem fanouškům, kteří přispěli do tříkrálové pokladničky, a také BK Opava za vstřícnost a ochotu.

Heja Opava!

Podívejte se, jak o tříkrálovém koledování referovala TV NOE v reportáži Martina Žuchy:

Děkujeme partnerům