Karanténa může být nápor na psychiku, nestyďte se zavolat na středisko krizové pomoci Naděje!

26.03.2020 - Opatření karantény, zvláště když budou trvat delší dobu, mohou velmi nepříznivě působit na psychiku. Především lidé, kteří se ocitli v nucené izolaci, mohou propadat stresu, jenž ovlivňuje celkové zdraví člověka. „Domníváme se, že ačkoliv se řada z nás pokouší celou situaci zvládnout, přesto by někteří ocenili podporu odborníka,“ vzkazují pracovnice střediska krizové pomoci Naděje. Co ale dělat, když karanténa těmto osobním konzultacím brání? Naděje nabízí jako reakci na novou situaci konzultace na telefonu a po mailu.

Středisko Charity Opava Naděje chce nabídnout pomocnou ruku těm, kteří v nařízené karanténě čekají se strachem, zda se u nich nemoc prokáže, ale i dalším lidem, kteří se bojí nákazy nebo mají nemocného mezi svými nejbližšími. Protože karanténa neumožňuje, aby navštívili psychologa v ordinaci osobně, mohou prožívat skutečně náročné období. Nakumulovaný stres bez odborné pomoci totiž může vyústit v deprese či úzkosti.

„Ačkoliv nemůžeme poskytovat osobní konzultace, jsme připraveni být Vám tak jako doposud maximální oporou,“ nabízí pomoc pracovnice střediska krizové pomoci Naděje. „Můžete nás kontaktovat na telefonních číslech 553 653 776 nebo 737 615 459, kde společně celou situaci probereme tak, aby pro Vás aktuální doba byla co nejméně zatěžující.“ Do Naděje můžete také o svých pocitech napsat na mail nadeje@charitaopava.cz, pracovnice střediska se budou snažit reagovat co nejrychleji. Konzultace jsou poskytovány zdarma.

„Není ostudou žádat o pomoc. Právě naopak, vyhledat odbornou pomoc znamená dostat šanci, jak se s celou situací vyrovnat bez další psychologické újmy či psychiatrických onemocnění. Jsme s Vámi,“ povzbuzují závěrem spolu s přáním klidných dnů a pevného fyzického i duševního zdravé pracovnice týmu střediska krizové pomoci Naděje.

Děkujeme partnerům