Kam o svátku Cyrila a Metoděje? Do Vlaštoviček!

28.06.2019 - Obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené se budou tak jako každý rok podílet na Cyrilometodějské slavnosti, která se letos ve Vlaštovičkách u Opavy uskuteční v pátek 5. července. Návštěvníkům nabídnou například prohlídku Domu sv. Cyrila a Metoděje.

Ve zdejší kapli také oslavy začnou ve 14 hodin mší svatou. Prohlídka Domu sv. Cyrila a Metoděje včetně ukázek celé řady velmi zajímavých pomůcek, které dnes slouží nevidomým, bude následovat od 15 do 17 hodin.

Oslavy pak budou pokračovat již v režii obce Vlaštovičky ve zdejším sportovním areálu. Tady bude v15 hodin zpívat klientka Vlaštoviček Iveta Dunková, následovat bude v 15.30 hodin vystoupení tanečního kroužku OK Dance a skupiny historického šermu DEUS VULT, která si zde rozbije středověký tábor. Od 16 hodin bude k dobré pohodě hrát dechová hudba Kobeřanka a k vidění bude také ukázka požárního útoku mladých hasičů SDH Vlaštovičky. Na tradiční večerní zábavě se představí skupiny Špekband a La Nanita.

Celou akci budou doprovázet atrakce pro děti, které se mohou těšit na jízdu na dětském kolotoči i na živém oslíkovi, velký skákací hrad, malování na obličej nebo na sladkou cukrovou vatu. Pro všechny je zajištěno také bohaté občerstvení. Bohatý program je dobrým tipem pro sváteční rodinný výlet.

Soubory ke stažení

Vlastofka_pozvanka_.pdf Vlastofka_pozvanka_.pdf 384 kB

Děkujeme partnerům