Jirka z Radosti: Obsluhoval jsem ostravsko-opavského biskupa

18.02.2020 - O tom, že jsou klienti sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost zkušenými číšníky, se mohli lidé přesvědčit během jejich několikaměsíčního úspěšného provozování Kavárny pro Radost v obchodním centru Silesia. V pondělí 17. února je ale čekala velmi náročná výzva. V budově ředitelství Charity Opava v Jaktaři totiž obsluhovali ostravsko-opavského biskupa Martina Davida. A zvládli to bravurně!

Úkol obsloužit biskupa Martina Davida a další čtyři zástupce ostravsko-opavského biskupství, kteří ten den do Charity Opava zavítali na pracovní návštěvu, připadl na Jirku a Jarka. Oba si oblékli slušivé číšnické stejnokroje s logem Radosti a čekali, až přijde jejich čas. Trému podle svých slov neměli ani trochu. „Bylo to super,“ líčí nadšeně Jirka, na něhož nakonec vyšla obsluha biskupa, kterému naservíroval výbornou kávu a zákusek. „A pan biskup nás nakonec pochválil, že prý jsme velmi šikovní,“ dodává hrdě.

Zástupci zřizovatele Charity Opava v čele s biskupem Martinem Davidem si v Opavě si v doprovodu ředitele Jana Hanuše a jeho zástupce Tomáše Schaffartzika prohlédli například chráněné dílny či Wellness centrum. A protože se jim v Charitě Opava líbilo, dohodli se na další návštěvě v květnu.

Děkujeme partnerům