Jindřich Štreit přivedl studenty do charity

14.08.2007 - Skupinka čtyř studentů Institutu tvůrčí fotografie pod vedením pedagoga Jindřicha Štreita fotila v pondělí 13. srpna v Charitě Opava. Fotografie budou použity v rámci studentského projektu Slezské univerzity v Opavě - Opava na prahu třetího tisíciletí. Projekt navazuje na dva předcházející: Lidé Hlučínska 90. let 20. století a Zlín a jeho lidé.
Skupinka čtyř studentů Institutu tvůrčí fotografie pod vedením pedagoga Jindřicha Štreita fotila v pondělí 13. srpna v Charitě Opava. Fotografie budou použity v rámci studentského projektu Slezské univerzity v Opavě - Opava na prahu třetího tisíciletí. Projekt navazuje na dva předcházející: Lidé Hlučínska 90. let 20. století a Zlín a jeho lidé.

„Studenti mají zachytit život Opavy a okolí. Navštěvujeme různé podniky a zařízení, kulturní akce, a vlastně fotíme vše co se v Opavě odehrává,“ vysvětluje Jindřich Štreit a dodává: „Chceme lidem ukázat práci Charity Opava a zmapovat její aktivitu.“

Na projektu pracuje průběžně okolo čtyřiceti studentů, kteří si náměty fotografování navrhují sami. Vrcholem projektu bude výstava, která je plánována na listopad do Domu umění v Opavě. Vyjít by měl také katalog nejlepších fotografií.

Pěkným bylo také neplánované setkání pedagoga Jindřich Štreita s jeho bývalým studentem Štefanem Gúberem, který nyní pracuje jako vedoucí keramické dílny v Charitě Opava. Společně zavzpomínali na tři léta strávená na akademické půdě. „Ačkoli byl profesně přísný a nic nám neodpustil, přesto byl velmi oblíben pro lidský přístup ke studentům,“ řekl Gúber.

Děkujeme partnerům