Je to tady! Začíná 13. ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT!

28.10.2020 - A je to tady! Charita Opava právě vyhlašuje v pořadí již třináctý ročník fotosoutěže MŮJ SVĚT! Své fotografie do soutěže mohou počínaje 1. listopadem posílat lidé z velké rodiny zaměstnanců, klientů a dobrovolníků Charit z celé republiky. „Už se nemůžeme dočkat, až budeme Vaše snímky s odbornou komisí hodnotit, jsou totiž rok od roku lepší,“ vzkazuje patron soutěže prof. Jindřich Štreit.

Vyhlášeny jsou opět tři kategorie, a to Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já. Kategorie poslední je určena výhradně pro klienty Charit a patronát nad ní převzala partnerská firma Asekol.

Uzávěrka stále populárnější fotosoutěže, jejíž aktuální pravidla včetně kontaktů najdete na stránkách Charity Opava pod záložkou Můj svět, končí 30. ledna 2021. Vedle jejího patrona Jindřicha Štreita následně v odborné komisi zasednou také Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě a manažer oddělení komunikace firmy ASEKOL Zdeněk Kovářík. Slavnostní vernisáž oceněných fotografií se uskuteční na přelomu února a března 2021 v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě. Tradičně pak výstavu představují celý rok Charity v dalších městech České republiky.

Již teď můžeme prozradit, že letošní vernisáž bude obohacena o novinku: členové odborné komise každou z oceněných fotografií okomentují a prozradí, proč je zaujala a v čem vidí její umělecký přínos. Kromě zpětné vazby pro autory může být toto hodnocení také vodítkem pro další fotografy.

Pořadatelé vyzývají všechny zaměstnance, dobrovolníky i klienty – neváhejte a pošlete nám své fotografie! Možná jste to právě Vy, na koho čeká ocenění a setkání s Jindřichem Štreitem. I Vaše snímky mohou zvítězit a stát se tak svědectvím o nadějeplném poslání Charit.

Soubory ke stažení

muj_svet_letak_2021_A4.pdf muj_svet_letak_2021_A4.pdf 2049 kB

Děkujeme partnerům