jarní sbírka šatstva

02.04.2008 - Jarní vymetání šatníků, tak by se dala na nazvat sbírka šatstva, kterou vyhlašuje na duben Charita Opava. Nejen že uvolníte místo v šatnících pro nové modely, ale zároveň tak dáte práci lidem, kteří jen obtížně nacházejí pracovní uplatnění.
Jarní vymetání šatníků, tak by se dala na nazvat sbírka šatstva, kterou vyhlašuje na duben Charita Opava. Nejen že uvolníte místo v šatnících pro nové modely, ale zároveň tak dáte práci lidem, kteří jen obtížně nacházejí pracovní uplatnění.

„Pro velký zájem lidí opakujeme sbírku šatstva vždy dvakrát do roka,“ zmiňuje Katarína Durkáčová, koordinátorka sbírky, a která pracuje ve Středisku vzájemné pomoci (SVP) Charity Opava a dodává: „Pro náš příruční šatník získáváme potřebné oblečení průběžně, ale nejsme schopni přijímat všechno šatstvo, které nám lidé nabízí, proto vznikla sbírka šatstva do vagónů.“ Darované ošacení je určeno pro Diakonii Broumov, kde se textil třídí. Není-li využitelný pro humanitární účely, dochází k jeho zpracování pro další výrobu. Tuto práci vykonávají lidé bez přístřeší, po výkonu trestu či po léčbě ze závislosti.

Jednorázová sbírka bude probíhat v pondělí 14. a v úterý15. dubna vždy od 8 do 17 hodin. Vagon bude stejně jako při sbírce předcházející přistaven na nákladním nádraží ČD ve stanici Opava – Východ. Na místo se dostanete z Těšínské ulice kolem Lidlu, dále pak po Kylešovské ulici, kde je naproti penzionů Mirka a Věra vjezd do bývalých uhelných skladů.

„Protože musíme zaplatit za převoz textilu do místa určení, proto přivítáme finanční příspěvek, ze kterého budeme dopravu platit. Jestliže nějaké peníze zůstanou, použije je naše středisko jako příspěvek potřebným,“ dodala Katarína Durkáčová.

Všem štědrým občanům Opavska děkujeme a těšíme se na viděnou.

Bližší informace: Katarína Durkáčová, tel: 553 653 776, durkacova@charitaopava.cz

Zabalené do pytlů, tašek nebo krabic můžete přinést:
ošacení včetně prádla, záclony, závěsy, péřové přikrývky (i samotné peří), polštáře, deky, spací pytle, lůžkoviny, utěrky, ručníky, košile, kabelky, batohy, školní tašky, obuv

Děkujeme partnerům