Jak to bude se sběrem šatstva v Charitě Opava

20.06.2006 - Odpovídáme na nejčastější dotaz, který je nám kladen několikrát za den od doby, kdy byl charitní šatník uzavřen.
Odpovídáme na nejčastější dotaz, který je nám kladen několikrát za den od doby, kdy byl charitní šatník uzavřen.Charitní šatník byl uzavřen v listopadu 2005 z důvodu připravované rekonstrukce objektu.

Během této doby se ukázalo, že je potřeba službu charitního šatníku přetransformovat. Před 15ti léty, kdy byla tato činnost započata, byla potřebnost sociálně slabých a potřeby humanitární pomoci odlišná od požadavků dnešní doby. Pouze jedna třetina vybraného materiálu byla vhodná k humanitární pomoci a pro sociálně potřebné občany. Ostatní nepoužitelné materiály byly odesílány do Diakonie Broumov, kde docházelo k jejich ekologickému zpracování.

Proto jsme se rozhodli zrušit středeční sběr a uspořádat pouze 2x za rok sbírku šatstva. Tímto zvýšíme efektivitu naší práce a práce dobrovolníků a zároveň zachováme službu Střediska vzájemné pomoci, kterou jsme veřejnosti a sociálně potřebným poskytovali.

Podzimní termín sbírky bude zveřejněn v dostatečném předstihu na www.charitaopava.cz a v místních tiskovinách. Děkujeme dárcům, kteří doposud podpořili tuto službu.

Bc. Petra Chlubová, vedoucí Střediska vzájemné pomoci

Děkujeme partnerům