Jak se pohybují ve městě nevidomí? Zjistíte na Dnu čisté dopravy

06.09.2021 - Na akci Den čisté dopravy, která proběhne v sobotu 18. září v rámci Evropského týdne mobility na Dolním náměstí v Opavě a později v Hradci nad Moravicí, se opět představí také Charita Opava. Charitní prezentace návštěvníkům názorně předvede, jak se v dopravě ve městě pohybují nevidomí a další lidé se zdravotním znevýhodněním.

Evropský týden mobility je celoevropská kampaň, která je iniciativou Evropské komise, letos se do ní přihlásilo 29 zemí a 1146 měst. Akce si klade za cíl zviditelnit možnosti udržitelné dopravy a upozornit na znečištění ovzduší, hluk a nedostatek místa z důvodu nárůstu individuální automobilové dopravy.

Charita Opava nabídne v rámci bohatého programu Dne čisté dopravy v sobotu 18. září dopoledne od 9 do 12 hod na Dolním náměstí možnost vyzkoušet si pohyb po městě se slepeckou holí či na invalidním vozíku, od 13 do 17 hodin pak stejný program představí u vlakového nádraží v Hradci nad Moravicí.

Program celého Evropského týdne mobility najdete na přiloženém letáku.

Tyden-mobility-plakat2021_def.pdf Tyden-mobility-plakat2021_def.pdf 367 kB