Ivan Trojan dostal po hře Žáby keramickou žábu z charitních dílen

24.05.2024 - Originální keramickou sošku žáby v rybníku vyrobenou v Chráněných dílnách Charity Opava dostal ve středu 22. května darem při děkovačce po vystoupení v opavském kině Mír herec Ivan Trojan. Trojan totiž v Opavě krátce po pražské premiéře představil monodrama Žáby, které pro něj napsal u příležitosti jeho životního jubilea dvorní autor Petr Zelenka. Sošku Ivanu Trojanovi na jevišti předala vedoucí dílenského marketingu Ludmila Slaninová.

Na první ze dvou zcela vyprodaných opavských představení se přišlo podívat také téměř celé mužstvo BK Opava v čele s přítelem Ivana Trojana trenérem Petrem Czudkem. Ivan Trojan, který často připomíná, že je hercem jen proto, že se nestal basketbalistou, nastoupil loni v prosinci jako regulérní hráč BK Opava v utkání s Pískem, ve kterém dal čtyři body.

Ivan Trojan před několika lety navštívil Charitu Opava spolu s kolegy z Dejvického divadla, a Petr Czudek je se svým týmem našim partnerem už od roku 2015. Na polovinu června například pozval už po několikáté na další společný trénink se svými svěřenci klienty sociálně terapeutické dílny Radost.

Děkujeme partnerům