Informujeme ze střediska vzájemné pomoci

12.01.2006 - Během celého roku (kromě prázdnin a prosince) byly přijímány v Chartitě Opava hmotné dary. Jednalo se především o šatstvo, obuv, ale také o drobné předměty denní potřeby, textilie, nábytek. Tyto věci byly zdarma poskytovány sociálně slabým a potřebným klientům z Opavska a Vítkovska. Tito klienti se na Středisko vzájemné pomoci obrátili buďto sami nebo prostřednictvím jiné instituce.
Během celého roku (kromě prázdnin a prosince) byly přijímány v Charitě Opava hmotné dary. Jednalo se především o šatstvo, obuv, ale také o drobné předměty denní potřeby, textilie, nábytek. Tyto věci byly zdarma poskytovány sociálně slabým a potřebným klientům z Opavska a Vítkovska. Tito klienti se na Středisko vzájemné pomoci obrátili buďto sami nebo prostřednictvím jiné instituce.
V roce 2005 se jednalo o 94 rodin (především romských) z Opavy a okolí, kteří se kontaktovali 145 krát. Část vybraného ošacení jsme odeslali do humanitárního skladu Charity sv. Alexandra v Ostravě a do Diakonie Broumov.
Na dopravu sbírek do místa určení jsme poskytli částku 7.500 Kč.

Za každý kilogram ošacení, které do šatníku přijmeme, vybíráme poplatek 5 Kč. K 31.12.2005 činí celková částka vybraných poplatků v Charitním šatníku za příjem ošacení 21.668 Kč. Výtěžek z prodeje v Charitním sekáči činí 19.994 Kč.
Z těchto vybraných darů jsme poskytli 34.162 Kč na humanitární a misijní činnost a na pomoc do oblasti Zakarpatské Ukrajiny prostřednictvím Diecézní charity ostravsko-opavské. Tyto prostředky jsou využity na projekty Adopce na dálku a Důstojný život.
Podporujeme tímto již třetím rokem nejchudší oblasti Zakarpatské Ukrajiny v oblasti Tjačivského regionu.

Děkujeme Všem dárcům, kteří přispěli finančním i hmotným darem do Charitního šatníku. Poděkování patří také všem zákazníkům našeho sekáče.

Od 1. 12. 2005 do odvolání (cca duben 2006) je z důvodu rekonstrukce Charitní šatník i sekáč uzavřen. Nepřijímáme ani nevydáváme žádné ošacení.
Děkujeme za pochopení a trpělivost.

Bc. Petra Chlubová, vedoucí Střediska vzájemné pomoci

Děkujeme partnerům