I ve čtvrtek si přijďte pro svou dávku hudby

22.05.2008 - Expedice Apalucha, bubenický orchestr Boris a další interpreti vyráží ve čtvrtek 29. května na pódium. Pódium bude i nadále umístěno na Horním náměstí v Opavě. Přijďte si poslechnout kvalitní muziku, která zazní v rámci Akce cihla.
Expedice Apalucha, bubenický orchestr Boris a další interpreti vyráží ve čtvrtek 29. května na pódium. Pódium bude i nadále umístěno na Horním náměstí v Opavě. Přijďte si poslechnout kvalitní muziku, která zazní v rámci Akce cihla.

14,00 – 14,45 - Dětský pěvecký sbor MZŠ Melč – instrumentální soubor a taneční soubor Romane čaja
Masarykova základní škola a mateřská škola Melč má několik zájmových kroužků. Sborový zpěv: má na základní škole tradici. Na repertoáru jsou písně lidové a moderní pod vedením vychovatelky Květuše Matějákové. Instrumentální kroužek: se zabývá hrou na kytaru, keyboard a o rytmiku. Taneční kroužek: má v repertoáru lidové tance a tance moderní, které jsou bližší mladé generaci. Kroje si šijí v kroužku sami.

15,00 – 15,45 - Opavský dechový orchestr
Hudební těleso Opavský dechový orchestr vzniklo v r. 1956, jako zájmový umělecký soubor tehdejšího Fidoru Opava a později Ostroje Opava. Od samého počátku stojí včele orchestru pan Štefan Revaj, který také všechny skladby pro orchestr upravuje a aranžuje. Kapelníkem orchestru je také od samého počátku pan Jan Mückstein. Orchestr hraje klasické dechové a taneční skladby.

16,00 – 16,45 - BORIS bubenický orchestr Ivo Samiece
Bubenický orchechestr Ivo Samiece se začal pomalu formovat se vznikem bubenické školy v září 2004. Na podzim roku 2005 vznikla také skupina muzikoterapie, ve které se spojují elementární rytmy afrického bubnu s mantrickým zpěvem. Repertoár je sestaven z nástrojů a rytmů z téměř všech koutů světa. Základní myšlenkou orchestru BORIS je komunikace. Ivo Samiec založil orchestr, který je otevřen lidem všech věkových kategorií, jež spojuje bubenické nadšení. Hraní v orchestru je podmíněno zvládnutím alespoň základní bubenické techniky.

17,00 – 18,00 - Expedice Apalucha
Kapela Expedice Apalucha vznikla v Opavě kolem února 2001. Členové kapely mají kořeny každý v jiném hudebním stylu a v hudbě je kombinují. Nejčastěji převládá blues a rock. Kapela vydává svůj osobitý styl za blues beat. Apalucha s úspěchy působí především po Moravě a Slezsku, má však i koncerty v Čechách a Polsku.

Děkujeme partnerům