I malý výlet může připravit velké zážitky

04.07.2008 - Ne každý výlet musí být adrenalinový, aby se na něj vzpomínalo. I malý výlet dokáže přinést velké zážitky, pakliže jej prožijete v kruhu svých blízkých a milých. Jeden takový prožily děti ze denního stacionáře Mraveneček.
Ne každý výlet musí být adrenalinový, aby se na něj vzpomínalo. I malý výlet dokáže přinést velké zážitky, pakliže jej prožijete v kruhu svých blízkých a milých. Jeden takový prožily děti ze denního stacionáře Mraveneček.

Krátký jednodenní výlet absolvovaly děti spolu s pracovníky ze stacionáře Mraveneček. A ačkoli byly děti jen tři, výletu to neubralo na kráse. Martin, Jakub a Petr s doprovodem se jeli podívat na zámek v Raduni.

„Vzhledem k počasí, rannímu dešti, jsme vyrazili poněkud později. Za to nás, ale raduňský zámecký park přivítal svěžím povětřím, plným veselého zpěvu ptáků,“ hodnotí Eva Dubová, sociální asistentka a pokračuje: „Prošli jsme si jej, porozhlédli se po klidných hladinách zdejších rybníků a po té se zastavili před zámkem na krátkou občerstvovací zastávku. Prohlédli jsme si také místní oranžérii se zimní zahradou. Je to místo velmi estetické a zklidňující. Škoda jen, že místní dozrávající ovoce nelze ochutnat.“

„Letos jsme bohužel nemohli s finančních důvodů vyrazit někam dále, ale přesto i v našem okolí jsou podnětná a hezká místa. Tedy výletům a hlavně těm letním zdar!“ ukončil výlet Hynek Závorka, vedoucí Mravenečku.

Děkujeme partnerům