Hurá do (lesního) baru! Obyvatelé Vlaštoviček si užili výlet do Jeseníků

27.07.2018 - Ani déšť nepřekazil obyvatelům Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách skvělý výlet do lesního baru na turistické trase v obci Lipová-lázně.

Ani déšť nepřekazil obyvatelům Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách skvělý výlet do lesního baru na turistické trase v obci Lipová-lázně.

Ve středu 18. července navštívili obyvatelé Domu pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách obec Lipová-lázně. Tato vesnice se nachází v těsné blízkosti města Jeseník. Doprovázeli je zaměstnanci domu ve Vlaštovičkách a také jeden dobrovolník. Do obce Lipová-lázně se návštěvníci z Vlaštoviček dopravili auty a pak je již čekal asi dvoukilometrový výšlap do kopce. Cílem byl lesní bar, který se nachází v lese na turistické pěší trase. Jedná se o samoobslužný bar, kde si veškeré občerstvení, které je v baru pod přístřeškem uskladněno, sami připravíte. A tak si mohli návštěvníci z Vlaštoviček opéct na ohni výborné klobásy, na plynovém vařiči si uvařit čerstvé kafe a čaj a ochutnat místní specialitu – Staroměstské trubičky, které se vyrábějí v nedaleké obci Branná. Útratu za občerstvení pak všichni vložili do kasičky, která je v lesním baru přítomná.

I když po celý den pršelo, návštěvníkům z Vlaštoviček, kteří byli většinou oblečeni do pláštěnek to příliš nevadilo. „Výlet to byl výborný – samoobslužné občerstvení bylo skvělé a trubičky v baru byly prostě famózní. Deštivé počasí nebylo až tak hrozné, i když jsem trošku promokl,“ zhodnotil výjezd do Jeseníků jeden z obyvatel – pan Bedřich.

 

Děkujeme partnerům