Hromniční svíčky pro kostel sv. Janů z Radosti jsou vzácný originál

30.01.2023 - Originální hromniční svíčky se ve čtvrtek 2. února rozsvítí v kostele svatých Janů v Opavě. Pro spolek kostela sv. Janů, který má chátrající kostel ve své správě a postupně ho opravuje a vrací zpět do života, je vyrobili klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Autorem fotografie na přelepu svíček, které si budou moci návštěvníci zakoupit, je vítěz prestižní světové fotografické soutěže Sony World Photography Tomáš Vocelka.

Dveře kostela se pro veřejnost otevřou v 17 hodin, o hodinu později, tedy v 18 hodin proběhne za doprovodu hudby krátká bohoslužba slova. Povede ji vojenský kaplan 53. pluku průzkumu a elektronického boje Kamil Vícha, který také požehná hromniční svíčky vyrobené speciálně pro tuto akci klienty sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost.

Na přebalu limitované edice hromničních svíček bude fotografie významného českého fotografa Tomáše Vocelky. Toho příběh záchrany kostela sv. Janů zaujal natolik, že zde začal pořizovat časosběrné snímky, které za rok představí na vernisáži během festivalu Slunovrat. Během celého večera budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si kostel, který bude slavnostně nasvícený svíčkami. Připraven bude také benefiční svatojánský knižní bazar.

Děkujeme partnerům