hráněná technická dílna přivítala návštěvu z ISB Berlín

28.07.2006 - Ve dnech 26. až 28.7.2006 navštívili Chráněnou technickou dílnu ve Velkých Hošticích pracovníci ISB Berlín a dvou chráněných dílen – Lankwitzerských a Delphinských.
Ve dnech 26. až 28.7.2006 navštívili Chráněnou technickou dílnu ve Velkých Hošticích pracovníci ISB Berlín a dvou chráněných dílen – Lankwitzerských a Delphinských. Jednalo se o pracovní návštěvu s cílem dohodnout podmínky možné vzájemné spolupráce.

V Německu platí jiný zákon a to, že každý zdravotně handicapovaný občan, který požádá o práci, ji musí povinně dostat. Za tím účelem je jen v Berlíně cca 14 chráněných dílen a v každé z nich pracuje řádově od 200 do 750 zaměstnanců.

Naše představa je odborná spolupráce se třemi dílnami obdobného charakteru jako Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích (CHTD). Němečtí přátelé nám již poskytují a budou i nadále poskytovat technicko-odbornou i materiální pomoc pro vzájemný rozvoj především v oblasti elektroniky a výpočetní techniky.

Pokud se podaří uskutečnit přepokládané cíle, bude ze vzájemné spolupráce přínos pro naše zaměstnance a to nejen pro CHTD ale i pro celou naši organizaci.
Kolektiv CHTD Velké Hoštice