Hosté vernisáže fotosoutěže MŮJ SVĚT tleskali oceněným (doplněno o reportáž TV NOE)

03.03.2017 - Přibližně sedmdesát hostů slavnostní vernisáže odměnilo potleskem ve čtvrtek 2. března v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě všechny oceněné autory devátého ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT.

Přibližně sedmdesát hostů slavnostní vernisáže odměnilo potleskem ve čtvrtek 2. března v Historické výstavní budově Slezského zemského muzea v Opavě všechny oceněné autory devátého ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT.

Hosty, mezi nimiž nechyběla většina vítězů, pozdravili členové odborné komise prof. Jindřich Štreit a dr. Jiří Siostrzonek spolu s ředitelkou Slezského zemského muzea Mgr. Janou Horákovou. Ti také postupně předávali oceněným výhry - kromě památečních diplomů to byly i chytré mobilní telefony, keramičtí andělé z charitních chráněných dílen či publikace Slezského zemského muzea.

Asi největší slávu si tento večer užil Petr Musila, klient sociálně-terapeutické dílny Radost, který zvítězil v kategorii Jak to vidím já, určené právě uživatelům služeb. Kromě mobilního telefonu ho čekalo i fotografování se členy komise v čele s prof. Jindřichem Štreitem a neunikl ani velkému zájmu přítomných novinářů.

O skvělý raut i občerstvení se jako již tradičně postarali klienti Radosti, vernisáž hudbou doprovodily a pro každého vítěze přidaly fanfáru Daniela Fričová na klavír a Klára Vančátová na flétnu.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT, kterou pořádá Charita Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit celé České republiky, se stala za devět let existence ceněným fotografickým kláním, které má stále potenciál oslovit nové účastníky a které je uznávaným celorepublikovým podnikem. Letos do něj dorazilo na 250 fotografií z celé republiky a mezi jmény soutěžících i oceněných je mnoho lidí, kteří se soutěže účastnili poprvé. Komise také letos poprvé kromě prvních tří míst v každé kategorii udělila také tři česká uznání.

Charita Opava jakožto pořádající instituce děkuje všem, kteří přispěli ke slavností atmosféře vernisáže i těm, kteří do soutěže poslali své fotografie. Výstava MŮJ SVĚT bude poté putovat celý rok po městech celé České republiky a my se budeme těšit na další, tentokráte jubilejní desátý ročník.

Reportáž TV NOE z 9. března najdete na tomto odkazu, začíná v čase 18.22 min.

http://www.tvnoe.cz/video/12367

Vernisáž fotosoutěže MŮJ SVĚT pořádá Charita Opava ve spolupráci s firmou ASEKOL a Slezským zemským muzeem.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům