Hledáme koledníky pro Tříkrálovou sbírku, pojdte do toho s námi!

25.12.2022 - Poprvé po dvou letech snad bude moci v lednu 2023 proběhnout bez protiepidemických opatření Tříkrálová sbírka, největší dobročinná sbírka v České republice. Kromě opětovného koledování po domácnostech připravuje Charita Opava pro koledníky, jako poděkování za jejich úsilí, také tradiční soutěže o zajímavé ceny, setkání v kině Mír s promítáním filmu nebo bruslení a návštěvu akvaparku. Dvouletá nucená pauza ale na mnoha místech přerušila tradici koledování. Charita Opava se proto již nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc.

Tříkrálová sbírka 2023 bude probíhat od 1. do 15. ledna a vybrané finance budou určeny převážně potřebným v našem regionu. Loňský výtěžek například podpořil charitní terénní služby, které pomáhají seniorům a vážně nemocným lidem v domácím prostředí.

Mezi odměnami, které budou čekat na výherce tříkrálových soutěží, bude kvalitní mobilní telefon a různá elektronika, jako elektronické náramky, sluchátka či přenosné reproduktory. To ale není pro koledníky a vedoucí skupinek určitě nejdůležitější motivace. „Koledování v Tříkrálové sbírce má totiž mnoho rozměrů,“ říká koordinátorka Tříkrálové sbírky na Opavsku Marie Hanušová. „Například rozhodnou-li se koledovat rodiče se svými dětmi, může je společně strávený čas sblížit a dětem přirozeně vštěpuje důležité hodnoty,“ dodává. Hlásit se mohou nejen celé skupinky koledníků, ale také jednotlivci, ze kterých skupinku pomůžeme vytvořit. Důležité je, aby alespoň jedna osoba ze skupinky byla starší 15 let.

Zájemci o koledování se mohou již nyní hlásit u koordinátorky Tříkrálové sbírky na Opavsku Marie Hanušové na e-mailové adrese tks@charitaopava.cz nebo na telefonu 604 175 518. „Připojte se ke sbírce, prosím, opravdu Vás potřebujeme,“ vzkazuje Marie Hanušová.

Podívejte se také na reportáž TV POLAR:

Soubory ke stažení

letáček_výzva_koledníkům_TKS_2023.pdf letáček_výzva_koledníkům_TKS_2023.pdf 601 kB

Děkujeme partnerům