Hledáme domov pro vysloužilého vodícího psa

20.05.2011 - Hledáme seriózní a hodné lidi, kteří by do rodiny přijali vysloužilého vodícího psa...
Osmiletá Xena je čistokrevná fenka labradorského retrívra. Jako vodící pes sedm let věrně sloužila nevidomé Simoně Pechancové, obyvatelce charitního Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách.
 
Nyní má ale zdravotní potíže a službu, k níž byla vychována, už nezvládá. Málokdo ví, že vztah vodícího psa a jeho majitele je jen málokdy vztahem na celý psí život. Když už pes nedokáže svého pána bezpečně vodit, je to hodně smutné. Znamená to jediné – ti dva, kteří už spolu ledacos prožili, se musí rozejít. A ztráta přítele vždycky bolí, člověka i psa.
 
Jak uvedla majitelka Xeny Simona Pechancová, její fenka má nadváhu a problémy s nohama. To bývá u vodících psů časté. Společnost pro výcvik a předávání vodících psů HE+PA už má pro Simonu nového pejska, kterého by měla dostat v červenci.
 
Co však bude s Xenou? V červenci, kdy na její místo přijde čokoládově hnědý Monty, bude muset Xena Simonu a Vlaštovičky opustit. Zatím se však nepodařilo najít pro ni nový domov.
Fenka je milá a přátelská k dětem i dospělým. Nejlépe by jí bylo v rodině, žijící v domku se zahradou, protože kvůli nemocným kloubům nemůže chodit do schodů.
 
Protože celý život prožila v bytě, bouda už by pro ni nebyla vhodná. Případní zájemci by pak měli vědět, že vzhledem ke zdravotním potížím, bude Xena potřebovat nejen lásku a pozornost, ale zřejmě i zdravotní péči.
 
Pokud se najdou hodní lidé, kteří se rozhodnou vytvořit vysloužilému vodícímu psu pěkný domov, mohou se obrátit na Dům sv. Cyrila a Metoděje Charity Opava ve Vlaštovičkách. Informace podá paní Eva Kubesová, telefon: 553 793 401, 553 793 459.
 

Děkujeme partnerům