Fotografická soutěž Můj svět má již svého vítěze

29.11.2007 - Fotografická soutěž Můj svět, kterou pořádá Charita Opava, již má svého vítěze. Soutěž pro zaměstnance a dobrovolníky všech charit v České republice se setkala s velkým úspěchem, o čemž svědčí účast 105 soutěžících, kteří zaslali celkem 291 soutěžních a 13 mimosoutěžních fotografií.
Fotografická soutěž Můj svět, kterou pořádá Charita Opava, již má svého vítěze. Soutěž pro zaměstnance a dobrovolníky všech charit v České republice se setkala s velkým úspěchem, o čemž svědčí účast 105 soutěžících, kteří zaslali celkem 291 soutěžních a 13 mimosoutěžních fotografií.

„To bude těžké,“ vyslovil Jindřich Štreit, který vedl odbornou porotu, při vyhodnocování snímků. V prvním kole vybrali porotci okolo čtyřiceti fotografií, které navrhli na výstavu. Samotný výběr šesti vítězných snímků nebyl snadný.

V odborné porotě zasedli Doc. Mgr. Jindřich Štreit, Mgr. Jiří Siostrzonek, Ph.D. a Bc. Štefan Gúber. Všechny fotografie hodnotili anonymně, aby byla zaručena objektivita.

Při udílení cen se rozpoutala živá diskuze nad atmosférou, tajemností, přirozeným výrazem, světlem, barevností a prostředím fotografie, kdy porotci vybrali takto:
1. cena: Bc. Markéta Kovářová, Farní charita Litomyšl
2. cena: Mgr. Robert Mečkovský, Oblastní charita Brno
3. cena: Antonín Adamec, Charita Vsetín

Čestné uznání získali:
Miloš Kolman z Charity Plzeň, Ing. Ivona Zelinková z Charity Ostrava a Mgr. Miloslav Štěrba z Charity Uherské Hradiště.


Vernisáž výstavy, proběhne v pátek 7. prosince v Opavě-Jaktaři v prostorách Charity Opava. Poté bude výstava přemístěna do galerie opavského hypermarketu Tesco, kde ji můžete shlédnout od 8. do 31. prosince. O dalších městech, kde bude putovní výstava umístěna, vás budeme informovat na našich webových stránkách.

Všem zúčastněným mnohokrát děkujeme a těšíme se na vaši účast ve druhém ročníku, o jehož vyhlášení vás budeme včas informovat.

Děkujeme partnerům