FÉNIX poskytne pomoc v krizi rychle a bezplatně

04.02.2016 - Rychlá pomoc v krizi, která je navíc zdarma. Tak by se ve zkratce dala popsat služba krizové intervence Fénix, kterou poskytuje Charita Opava. Od počátku roku 2016 zde navíc došlo k personálnímu posílení, které pomoc občanům Opavska výrazně zkvalitní.

Rychlá pomoc v krizi, která je navíc zdarma. Tak by se ve zkratce dala popsat služba krizové intervence Fénix, kterou poskytuje Charita Opava. Od počátku roku 2016 zde navíc došlo k personálnímu posílení, které pomoc občanům Opavska výrazně zkvalitní.

Stále více lidí na Opavsku si uvědomuje, že své stresové situace a psychickou zátěž nejsou schopni zvládnout bez odborné pomoci. Mnohé lidi v zátěžových situacích však nemile překvapí dlouhé čekací lhůty u psychologa. Fénix je i z těchto důvodů připraven přispěchat s nabídkou okamžité krizové pomoci, kterou jsou schopni poskytnout nejen již druhý den po objednání, ale navíc zdarma. I z tohoto důvodu právě posílila personál Fénixu kvalifikovaná krizová interventka Bc. Tereza Adamcová, absolventka dvouoborové psychologie Ostravské univerzity a Výcviku komplexní krizové intervence v Olomouci.

„Na službu Fénix se může obrátit kdokoliv, kdo má dojem, že nezvládá své problémy a že se necítí dobře po psychologické stránce dobře, už jen to pro něj může být začátek cesty z krize,“ přibližuje poslání Fénixu Tereza Adamcová. Služba Fénix je poskytována anonymně a hlavně bezplatně, v čemž je velká výhoda oproti placení za konzultace u psychologa. Pokud se jedná o člověka, kdy řešení jeho problému vyžaduje odbornější a dlouhodobější péči, je možné ve Fénixu zprostředkovat i psychoterapeutické sezení, jehož první tři sezení jsou zde zcela zdarma. Konzultace probíhají přímo ve středisku krizové pomoci Naděje na Kylešovské ulici č. 10 v Opavě. Pro využití služby Fénix je nutné se dopředu osobně, telefonicky, případně emailem objednat. Středisko Naděje, které službu Fénix poskytuje, se nachází v Opavě, na Kylešovské ulici č. 10. Telefonicky se můžete ohlásit na čísle 737 615 459, emailem na fenix@charitaopava.cz. Přeje-li si žadatel zůstat v anonymitě, může využít internetové poradny na webových stránkách Charity Opava. „Každý z nás vnímá krizi jinak a ne vždy je schopen ji zvládnout sám,“ dodává T. Adamcová. „Nestyďte se pro požádat o pomoc, rádi vám ji poskytneme.“

Obsáhlejší rozhovor s Terezou Adamcovou, který přinesl Domovník v lednu 2016, najdete v samostatném souboru pod tímto článkem.

Děkujeme partnerům