Farní silvestr v Hlavnici zůstává benefiční, i když neproběhne

11.11.2020 - Uspořádaní v pořadí již čtvrtého Farního silvestru jako benefice na podporu mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav začali plánovat farníci z Hlavnice ještě v době před koronakrizí. A přestože se akce nakonec v plánovaném termínu 28. listopadu nebude moci z důvodu epidemiologických opatření uskutečnit, přicházejí již na účet Charity Opava první finanční dary.

Přípravný výbor, v němž se vedle farnic Gabriely Nádeníčkové a Barbory Čalové angažoval také stěbořický duchovní správce o. Klement Rečlo, ještě před vyhlášením druhého nouzového stavu rozeslal dopisy s pozváním a prosbou o pomoc pro Pokojný přístav řadě podnikatelům. „Farní silvestr propojuje lidi a nám se díky spokojeným účastníkům vrací energie a radost, kterou do přípravy vkládáme,“ psali v dopise. „Rádi bychom pozitivní náladu předali i dál. Letošní ročník jsme se proto rozhodli pojmout jako benefiční. Veškeré dary a výtěžek z akce věnujeme mobilnímu hospici Pokojný přístav.“

Výzva vyšla také v médiích i v obecním zpravodaji. A výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Na účet Charity Opava už několik týdnů přicházejí příspěvky, ačkoli je dávno jisté, že Farní silvestr neproběhne.  „Když už bylo jisté, že se Farní silvestr neuskuteční, roznesli jsme všem místním občanům do schránek vysvětlující dopis, v němž informujeme, že benefiční akce pro Pokojný přístav zůstává stále v platnosti a lidé mohou přispět,“ vysvětluje Barbora Čálová.

„Všem, kteří se pustili do organizování farního křesťanského silvestru v Hlavnici, i když nevěděli, jaká bude epidemiologická situace, patří náš velký dík,“ vzkazuje asistentka ředitele Charity Opava Svatava Bláhová. „Do získání sponzorských darů pro náš Pokojný přístav vložili velké úsilí. A poděkování samožejmě patří také těm, kteří nám posílají finanční dary, ačkoli Farní silvestr nakonec neproběhne,“ dodává.

Děkujeme partnerům