Farní charita Litoměřice zavítala do Opavy

07.04.2009 - Inspiraci pro své aktivity přišly dnešní den posbírat do opavské Charity zaměstnankyně Farní charity v Litoměřicích. Jejich cílem byla Chráněná technická dílna, kde se setkaly s vedoucím dílny Karlem Kosterou i manažerem chráněného zaměstnávání Ing. Tomášem Schaffartzikem. Jejich kroky skončily na ředitelství Charity Opava v Jaktaři, kde vstřebávaly jistě spoustu zážitků z poučného dne.
Inspiraci pro své aktivity přišly dnešní den posbírat do opavské Charity zaměstnankyně Farní charity v Litoměřicích. Jejich cílem byla Chráněná technická dílna, kde se setkaly s vedoucím dílny Karlem Kosterou i manažerem chráněného zaměstnávání Ing. Tomášem Schaffartzikem. Jejich kroky skončily na ředitelství Charity Opava v Jaktaři, kde vstřebávaly jistě spoustu zážitků z poučného dne.

„Hledali jsem nějakou novou aktivitu, kterou bychom mohli rozjet,“ sděluje ředitelka litoměřické Charity Zdenka Broumská, „ a naše supervizorka hovořila o tom, jak děti nosí do školy různé staré hračky a spotřebiče. To nám svitlo. Vyhledávali jsme na internetu firmu, která podobnou činnost se zpracováním odpadu provádí a narazili jsme na Charitu Opava.“ Spletitá cesta bude mít jistě své ovoce, jak se všechny pracovnice vyjádřily, jejich činnost spočívá mimo jiné i v provozování azylového domu pro muže. Právě klienti by mohli v podobném zařízení, jako je Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích, nalézt práci. V okruhu 60 km od Litoměřic podobné zařízení neexistuje. A tak by se vyřešilo hned několik problémů najednou.

I přesto, že v Chráněné technické dílně probíhají přípravy na nově vznikající pracoviště, mohly si pracovnice udělat realistický obrázek o práci v technické dílně. „Jsme rády, že takové pracoviště ve spřátelené organizaci existuje,“ dodala vzácná návštěva závěrem.

I my přejeme úspěch v budování nové aktivity Farní charitě v Litoměřicích.

Děkujeme partnerům