Exkurze v cukrovaru: poslechněte si reportáž!

07.11.2013 - Hned dvou repríz ve čtvrtek 7. listopadu ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava a následného vysílání na stanici Radiožurnál se dočkala reportáž redaktora Martina Knitla, zachycující originálním způsobem exkurzi klientů Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené v opavském Cukrovaru.

Hned dvou repríz ve čtvrtek 7. listopadu ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava a následného vysílání na stanici Radiožurnál se dočkala reportáž redaktora Martina Knitla, zachycující originálním způsobem exkurzi klientů Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené v opavském Cukrovaru.

Reportáž, kterou si můžete poslechnout i na našich stránkách, uváděla následující anonce: „Za chvíli vás pozveme na jednu hodně zajímavou exkurzi. Opavští nevidomí se rozhodli, že si osladí život a vydali se na hodně dobrodružnou výpravu do tamního cukrovaru. Každý z nás byl aspoň jednou na nějaké exkurzi. Ne vždy to bylo zajímavé a ne vždy si návštěvníci odnesli zážitky na celý život. Naprostým opakem byla exkurze opavských nevidomých z Domu svatého Cyrila a Metoděje v nedalekém cukrovaru. Kolega Martin Knitl natočil reportáž, která jednoznačně dokazuje, že člověk nemusí vidět, aby si to opravdu užil. Cukr je totiž slyšet, cítit a chutná ve všech fázích výroby. Nutno říci, že zaměstnanci opavského cukrovaru i asistenti nevidomých zvládli tuto neobvyklou návštěvu na jedničku. Dokonce tak, že náš reportér nemusel říci ani slovo.“

Soubory ke stažení

opava-vyjimecna_exkurze-reportaz.mp3 opava-vyjimecna_exkurze-reportaz.mp3 2435 kB

Děkujeme partnerům