Exkurze pečovatelek

18.10.2007 - Služba pečovatelky je náročná, ať se již jedná o práci v terénu, nebo v pobytovém zařízení. A jedno takové zařízení, Dům pokojného stáří sv. Mikuláše v Ludgeřovicích, navštívily 10. října pečovatelky z Charity Opava.
Služba pečovatelky je náročná, ať se již jedná o práci v terénu, nebo v pobytovém zařízení. A jedno takové zařízení, Dům pokojného stáří sv. Mikuláše v Ludgeřovicích, navštívily 10. října pečovatelky z Charity Opava.

Dům pokojného stáří provozuje charita Hlučín a zaměřuje se na seniory z Opavska, kteří vzhledem ke svému věku, zdravotnímu stavu nebo nepříznivé sociální situaci musí být umístěni v pobytovém zařízení.

„Z exkurse jsme si odnesli mnoho příjemných zážitků a poznatků. Celým domem nás provedl pracovník zařízení pan Petr Císař. Jeho výklad byl velmi poutavý a vyčerpávající,“ řekla Petra Thiemlová, vedoucí pečovatelské služby a dodala: „Některé poznatky týkající se individuálního plánování se budeme snažit využít i na našem středisku.“

Pečovatelky byly příjemně překvapeny ze vstřícnosti klientů, se kterými si příjemně popovídaly. „V Ludgeřovicích jsme si uvědomily, že nezáleží, kde má senior svůj domov, ale na laskavém přístupu personálu,“ zmiňuje Petra Thiemlová. „Posláním naší pečovatelské služby je co nejdéle udržet klienta ve vlastním sociálním prostředí, charita Hlučín provozuje pobytové zařízení. Přestože naše služby jsou rozdílné, máme společný cíl, a to spokojeného klienta.“

Děkujeme partnerům