Dvojnásobná pomoc NADACE ČEZ

20.09.2013 - Nedoléhající balkónové dveře a netěsnící střešní okna, skrze které v dešti zatéká a v chladnu utíká drahocenné teplo. Staré a dosluhující elektrické bojlery, jejichž provoz je stále dražší. To vše je v Domě Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách již minulostí. Zásluhu na finančně náročné rekonstrukci má Nadace ČEZ. Ve Vlaštovičkách, které jsou jedním z nejstarších středisek Charity Opava, nachází už téměř dvě desítky let útočiště dospělí těžce zrakově postižení nebo lehce mentálně postižení občané z celé České republiky. V tomto zařízení, kde našli svůj druhý domov již desítky lidí, je jim nepřetržitě 365 dní v roce poskytována krom služby chráněného bydlení také sociální rehabilitace. Přes svůj handicap tak žijí běžným životem – nejen že mohou samostatně bydlet, což byl pro mnohé z nich ještě nedávno nesplnitelný sen, ale také aktivně trávit volný čas, svobodně se pohybovat, dále se vzdělávat a vůbec mít radost z práce ve zdejších dílnách. Provoz Domu Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené je ale finančně velmi náročný. Proto zde přivítali s velkou radostí, že se Nadace ČEZ rozhodla v rámci projektu "Energetické úspory pro nevidomé" přispět na chátrající okna a ohřívače vody. Domu a jeho obyvatelům to pomůže hned dvakrát – kromě samotné výměny oken, dveří a kotlů, která mohla proběhnout díky finanční pomoci Nadace ČEZ, zde do budoucna ještě ušetří za ohřev vody a teplo. Nadace ČEZ vznikla v roce 2002 jako jedna z prvních firemních nadací v České republice. Každoročně podporuje řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Děkujeme!

 Nedoléhající balkónové dveře a netěsnící střešní okna, skrze které v dešti zatéká a v chladnu utíká drahocenné teplo. Staré a dosluhující elektrické bojlery, jejichž provoz je stále dražší. To vše je v Domě Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách již minulostí.  Zásluhu na finančně náročné rekonstrukci má Nadace ČEZ.

Ve Vlaštovičkách, které jsou jedním z nejstarších středisek Charity Opava, nachází už téměř dvě desítky let útočiště dospělí těžce zrakově postižení nebo lehce mentálně postižení občané z celé České republiky. V tomto zařízení, kde nalezly svůj druhý domov již desítky lidí, je jim nepřetržitě 365 dní v roce poskytována krom služby chráněného bydlení také sociální rehabilitace. Přes svůj handicap tak žijí běžným životem – nejen že mohou samostatně bydlet, což byl pro mnohé z nich ještě nedávno nesplnitelný sen, ale také aktivně trávit volný čas, svobodně se pohybovat, dále se vzdělávat a vůbec mít radost z práce ve zdejších dílnách.

Provoz Domu Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené je ale finančně velmi náročný. Proto zde přivítali s velkou radostí, že se Nadace ČEZ rozhodla v rámci projektu "Energetické úspory pro nevidomé" přispět na chátrající okna a ohřívače vody. Domu a jeho obyvatelům to pomůže hned dvakrát – kromě samotné výměny oken, dveří a kotlů, která mohla proběhnout díky finanční pomoci Nadace ČEZ, zde do budoucna ještě ušetří za ohřev vody a teplo. Nadace ČEZ vznikla v roce 2002 jako jedna z prvních firemních nadací v České republice. Každoročně podporuje řadu projektů, které reagují na aktuální potřeby společnosti. Děkujeme!

 

Děkujeme partnerům