Dotace opavského Úřadu práce pomůže

10.02.2011 - Z dotace, kterou Chráněná dílna Vlaštovičky obdržela od opavského Úřadu práce, bylo zakoupeno nové vybavení - overlock, šicí stroj, pletací stroj a keramická pec...
Overlock, šicí stroj, pletací stroj a keramickou pec pořídili v Chráněné dílně Vlaštovičky z dotací, které loni obdrželi od opavského Úřadu práce v souvislosti se zřízením čtyř pracovních míst pro zdravotně postižené.
 
Toto nové vybavení skýtá další možnosti k rozvoji chráněné dílny, zaměstnávající těžce handicapované lidi, kteří mají jinak minimální možnost získat práci na běžném pracovním trhu. Gró zdejší výroby bylo dosud ve velmi žádaných tkaných výrobcích a keramice. V nové peci lze vypalovat velké vázy, vysoké až metr dvacet a velkoobjemové květináče, vhodné nejen do interiérů, ale i do zahrad. V obchůdku chráněné dílny v jaktařském supermarketu Terno se objeví již v březnu.
 
Kromě toho by se v Chráněné dílně Vlaštovičky chtěli věnovat i zakázkové výrobě originálního oblečení, jako jsou ponča, vesty a další oděvy dle přání zákazníků. Více se dočtete v březnovém Domovníku.
 

Děkujeme partnerům