Doma se lidé léčí rychleji, také díky dotaci Moravskoslezského kraje

11.12.2021 - Mezi oceňovaná střediska Charity Opava patří nepochybně Charitní ošetřovatelská služba. Mnoho lidí s různými zdravotními problémy má díky zdravotním sestrám, které k nim pravidelně dojíždějí, možnost zůstat navzdory své nemoci doma mezi svými blízkými.

Mezi zdravotními problémy, s nimiž si sestry musí poradit, jsou velmi často rozsáhlé a bolestivé defekty, například bércové vředy, dekubity či chronické rány. U jejich ošetřování se výborně osvědčila metoda takzvaného vlhkého hojení, které celý proces urychluje, prodlužuje interval mezi převazy a navíc snižuje bolestivost při převazu. Speciální převazový materiál a další prostředky nutné pro aplikaci této metody, jsou ovšem poměrně drahé. Stejně jako loni, i letos je mohla Charitní ošetřovatelská služba pro své klienty pořídit díky dotaci Moravskoslezského kraje, který přispěl částkou 80 tisíc korun do projektu s názvem „Domov léčí rychleji“.

„Za pomoc jménem našich klientů děkujeme,“ vzkazuje vedoucí Charitní ošetřovatelské služby Lucie Kamrádková. „Naši klienti a rodinní příslušníci, kteří o ně pečují, byli díky tomu velmi spokojení jak s délkou léčby, tak i s komfortem při převazech,“ dodává.