Dokument Martina Žuchy se vrací k úspěšné sbírce pro Helu Jombíkovou

28.02.2020 - Premiéru měl v únoru v Hradci nad Moravicí krátký dokument režiséra Martin Žuchy o úspěšné crowdfundingové akci, kterou loni uspořádal pro bývalou klientku Charity Opava Helenu Jombíkovou tým festivalu Hradecký slunovrat spolu s Charitou Opava. Podívejte se na něj také.

Ve finanční sbírce na elektrický invalidní vozík s mottem „Umožněme paní Hele přijet na Hradecký slunovrat zarecitovat své verše“ se díky solidaritě fanoušků Hradeckého slunovratu a příznivců Charity Opava sešlo v rekordním čase více než sto tisíc korun. Paní Hela si tak mohla pořídit nejen velmi kvalitní elektrický vozík, ale také řadu příslušenství včetně teplého fusaku.

Martin Žucha dokumentoval celou sbírku od prvních porad až k úspěšnému konci a předávání vozíku paní Hele na zimní edici Hradeckého slunovratu v listopadu loňského roku. Z materiálů, které vysílala TV NOE či Česká televize, sestříhal krátký sběrný dokument, který mohli poprvé shlédnout návštěvníci polsko-českého diskusního večera Hradeckého slunovratu s hradeckým duchovním správcem Marcinem Kierasem a překladatelem a novinářem Alešem Bartuskem.

Nyní se na něj můžete podívat i Vy.

Děkujeme partnerům