Do uzávěrky fotosoutěže zbývají už jen tři týdny, neváhejte!

13.01.2023 - Už jen několik posledních týdnů zbývá do uzávěrky 15. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Charita Opava, která tuto soutěž pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit České republiky pořádá, tak vyzývá všechny zájemce, aby s posíláním svých snímků neotáleli. Pomyslná brána se totiž uzavře přesně o půlnoci v úterý 31. ledna.

Připomínáme, že soutěž je vypsána ve třech tematických kategoriích s názvy Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já. Soutěž je letos obohacena o zadání napsat ke každé fotografii v několika větách její krátký příběh, díky kterému bude možno lépe pochopit její poselství. Soutěž a především následné výstavy tak budou jistě divácky atraktivnější. Došlé snímky ze všech kategorií bude po uzavření soutěže hodnotit anonymně odborná komise ve složení patrona soutěže Jindřicha Štreita, pedagoga Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě Jiřího Siostrzonka a regionálního manažera společnosti Asekol Viktora Hýbla.

Znám už je také termín slavnostní vernisáže oceněných snímků, která proběhne 7. března v prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Na vernisáži, kam pozveme všechny oceněné autory, budou jednotlivé snímky členové poroty komentovat a prozradí, proč je oslovily právě tyto fotografie. Poté bude výstava opět celý rok putovat po dalších městech České republiky, jako první se představí v Ostravě a poté v oranžerii raduňského zámku.

Fotografie v digitální podobě je možno posílat na adresu fotosoutez@charitaopava.cz, podrobná pravidla jsou k dispozici ZDE.  Najdete v nich i prosbu pro zaměstnance Charit, aby s možností účastnit se soutěže pomohli těm svým klientům, kteří to sami nezvládnou. Děkujeme a těšíme se na Vaše fotografie.

Soubory ke stažení

muj svet_letak 2022_A4_nahled.pdf muj svet_letak 2022_A4_nahled.pdf 991 kB

Děkujeme partnerům